Sunday, November 22, 2015

Cu sforăitul nu e de glumit…

Mihaela Gherasim a realizat o emisiune "Pur si simplu" dedicata dereglarilor respiratorii in timpul somnului! Mai jos cititi un text text scris de Mihaela pe blogul Europa Libera:
Sunt unii oameni cărora nu le place să meargă la medic - ori de frică, ori din nepăsare, ori, de cele mai multe ori, zicând că „o să treacă”. Sunt alți oameni care ajung des la ușa medicului tocmai pentru că li se pare că ar avea ceva. Ei, dacă sforăiți mai grav ca de obicei, dacă ziua vă plângeți de oboseală și somnolență, ar fi timpul să mergeți la medic. Ați putea fi grav bolnav.
https://www.youtube.com/watch?v=voAEhPvAj5Y
Când am început să mă documentez pentru a face acest subiect, o făceam așa, mai în glumă, mai în serios. Cine dintre noi nu ar zâmbi dacă ar auzi că are probleme cu somnul și cu sforăitul? Însă după ce am vorbit cu medicii din fotografie, mi-a pierit toată pofta de a râde. Sindromul de apnee în somn se tratează. Dar pentru aceasta trebuie să mergeți la medic.
Apropo, Victoria Sîrcu este singurul medic terapeut somnolog din Republica Moldova, singurul medic care s-a specializat în problemele somnului. Dar, deocamdată, nu stau pacienții la coada biroului ei… Deși, bănuiala doctorilor, bazată pe studii științifice, este că pacienți cu apnee în somn sunt mulți în Republica Moldova.
Link direct la emisiunea Pur si Simplu:

No comments:

Post a Comment