Wednesday, October 15, 2014

Cum dorm oamenii celebri???

Oamenii de succes din istoria omenirii - politicieni, scriitori, actori, antreprenori - sunt persoane matinale, care preferă să se trezească foarte devreme şi să îşi înceapă ziua de lucru cu un anumit "ritual", alcătuit din activităţile lor preferate.
Benjamin Franklin, considerat primul "guru" din istorie în domeniul autocontrolului şi al productivităţii muncii, a spus: "Mersul devreme la culcare şi trezirea devreme îl fac pe om sănătos, bogat şi înţelept". 
 
Vezi aici o lista a celebritatilor, de acum si din trecut
 
De-a lungul anilor, s-au scris multe articole despre beneficiile trezirii devreme - persoanele matinale au o atitudine proactivă, obţin calificative mai bune la examene, dorm mai bine şi se simt mai fericite, afirmă cercetătorii. Un fapt care pare să confirme această teorie este acela că mulţi dintre directorii celor mai puternice companii din lume obişnuiesc să se trezească înainte de ora 06.00.
Desigur, trezirea la primele ore ale dimineţii nu ar trebui să fie echivalentă cu o scădere a numărului de ore dormite în fiecare noapte. Un somn adecvat reprezintă la rândul său un element important al succesului din viaţa profesională. Un număr insuficient de ore de somn a fost asociat de oamenii de ştiinţă cu scăderea productivităţii şi cu apariţia unor efecte neplăcute, precum problemele de concentrare.
 

No comments:

Post a Comment